BU17 derde in HT race 2018

Afgelopen week was op donderdag en vrijdag de Harlingen Terschelling Race 2018. De BU17 is al vele jaren aanwezig als deelnemer. Dit jaar wel met wat onderbezetting, de vaste bemanning kon grotendeels niet mee. Schipper Evert de Graaf (puup) had daarom over maar twee vaste bemanningsleden de beschikking.

Peter van Dorst en Pieter de Vos hadden met de schipper een flinke kluif aan het zeilen. De ruime rakken gingen resdelijk maar met de kruisrakken was het aanpoten. Er werd op dag 1 een 6e plek behaald, de wind was fors met een dikke 5 op de meter. De dag was vooral een ruim rak. Dag 2 begon met matige wind. De wind was niet gedraaid tov van de dag er voor wat resulteerde in een groot kruisrak.

dag 2 vielen aardig wat deelnemers uit. Bijblijven in het kruisen was pittig. Langs de pollendam werd een record aan slagen gemaakt. De einduitslag bepaalde verrassend dat de BU17 een derde plek behaalde. Zeer tevreden met dit resultaat keert de BU terug naar Spakenburg.